Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Meezingen in 2017/2018

image
Een groot en inspirerend aanbod aan diverse meezingconcerten staat u na de vakantie te wachten. Wij informeren u met deze net-nog-even-voor-de-vakantie-nieuwsbrief graag over al onze plannen, zodat u ook uw eigen plan kunt trekken. Meld u aan en noteer de uitvoeringsdata en de data van onze stoomcursussen en studiedagen alvast in uw agenda!

Alle meezingconcerten van PassieProjecten in het seizoen 2017/2018 vindt u hieronder vermeld, inclusief links naar de betreffende pagina's op onze website. Liever een volledig overzicht op papier misschien? Een handig A4-tje om uit te printen vindt u hier. Om thuis op het prikbord te hangen en vooral ook om op andere plekken te verspreiden en aan andere geïnteresseerden mee te geven.
NB: Hierbij is het Exequien-concert van Schütz op 4 mei 2018 in Austerlitz zeer recent toegevoegd aan ons palet: deze staat nog niet op het A4-tje. Het concert van Brahms dat daar wel op vermeld staat is nog in ontwikkeling (nog geen definitieve datum en derhalve nog geen aanmeldmogelijkheid op de website).

Wij wensen u een zeer fijne vakantie en tot zings!
Team PassieProjecten
Hohe Messe Meezingconcert 2017
Utrecht, 14 oktober
Studiemomenten: 17 september, 8 oktober
Stoomcursus alten: 9 en 30 september
Stoomcursus sopranen I en II: 10 september, 1 oktober
Stoomcursus tenoren en bassen: 15 september, 6 oktober

Op veler verzoek hebben we opnieuw de Hohe Messe als meezingconcert geprogrammeerd. Het eerste studiemoment heeft reeds plaatsgevonden, maar u kunt zeker ook na de vakantie nog instromen. We zingen de Hohe Messe (BWV 232) integraal: bijna twee uur lang overweldigende koormuziek. Een uitgelezen kans. Laat u zich ook uitdagen? Het concert vindt plaats in de Geertekerk te Utrecht.

Interesse? Lees meer
 
Hohe Messe Meezingconcert
Weihnachts Oratorium Meezingconcert 2017
Utrecht, zaterdag 23 december
Stoomcursus sopranen en alten: 10 en 17 december (zo. middag)
Stoomcursus tenoren en bassen: 8 en 15 december (vrij. avond)
Studieavond: 19 december

Het Weihnachts Oratorium, door Bach geschreven in de jaren 1734 en 1735. PassieProjecten organiseert op zaterdag 23 december 2016, vlak voor kerstmis, in de Utrechtse Geertekerk dit bijzondere meezingconcert onder leiding van Madeleine Ingen Housz. Gevorderde of beginnende zangers: een mooiere voorbereiding op de Kersttijd is bijna niet denkbaar!
Voor een ieder die extra wil oefenen en samen naar het evenement toeleven zijn er weer stoomcursussen. Ook organiseren we wederom een gezamenlijke oefenavond op 19 december, een fantastische opmaat voor de uitvoering. Wie kan, die komt.

Interesse? Lees meer
 


Weihnachtsoratorium Meezingconcert
Stabat Mater Meezingconcert voor vrouwen 2018
Amsterdam, 17 februari 2018
Studiemiddagen: 4 en 11 februari (Dominicuskerk, Amsterdam)

Er bestaan een heleboel Stabat Maters, maar die van Pergolesi spant de kroon... PassieProjecten organiseert al jaren een Stabat Mater meezingconcert voor vrouwenstemmen (sopraan en alt). Met deze keer een specifieke oproep van Madeleine: "Dames, alt zingen is misschien warm en veilig, maar van hoog zingen word je vrolijk. Als u er thuis maar net bij kunt, staat u waarschijnlijk in de groep als een leeuwerik te kwelen. Bovendien help ik u daar een handje bij. Geef uw sopraanstem een kans!"
Voor dit project geen stoomcursus, want we studeren alles samen in. U bereidt de uitvoering thuis goed voor.

Interesse? Lees meer
 


Stabat Mater Meezingconcert
Exequien van Heinrich Schütz Meezigconcert 2018
Austerlitz, 4 mei 2018
Repetities: diverse data (vrij avond /zaterdag) vanaf 9 februari
Generale repetitie: zondag 29 april

Een intensief project met een echte kamerkoor-bezetting: PassieProjecten organiseert wederom het Exequien van Schütz als meezingconcert. Dit prachtige koorwerk geeft volop kansen aan ervaren koorzangers, die een keer niet willen opgaan in een groot koor!

Wij werken voor dit project samen met het Beauforthuis in Austerlitz, waar we na de Nationale Dodenherdenking het meezingconcert zullen uitvoeren.

Interesse? Lees meer
 
Exequien Schutz Meezingconcert
Matthäus Passion Meezingconcert 2018
Amsterdam (Domicuskerk): zaterdag 24 maart
Utrecht (Geertekerk): Goede Vrijdag 30 maart
Stoomcursus sopranen en alten: 4 en 11 maart (zo. middag)
Stoomcursus tenoren en bassen: 9 en 16 maart (vrij. avond)
Studiedag Amsterdam: zaterdag 17 maart
Studiedag Utrecht: zondag 18 maart

Passietijd 2018: uiteraard organiseert PassieProjecten wederom de Matthäus Passion als meezingconcert. Met deze keer twee uitvoeringen: in Amsterdam en in Utrecht. Zoals bekend: het gaat niet gaat om de perfectie, maar de bevlogenheid van de zangers.
De studiedag vooraf is een belangrijk onderdeel van het voortraject en is inbegrepen in de deelnameprijs: hier leg je de basis. Voor eenieder die extra wil oefenen zijn er wederom de stoomcursussen.

Interesse? Lees meer