Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Je kúnt het dus leren!

image
Ruim 450 meezingers, het orkest, de 25 kinderen van de Zeister Vrije School, meer dan 400 luisteraars, twee volle kerken met de warme klanken van de Matthäus en de Johannes Passion: wij kunnen terugkijken op twee zeer geslaagde meezingconcerten. Op onze website hebben we enkele foto's geplaatst voor hen die willen terugblikken. En graag delen we ook onderstaand verhaal van Monique Hollman met u: zij heeft op prachtige wijze haar ervaringen genoteerd.

Ook meedoen aan onze meezingconcerten of aan een stem 1-daagse of de zomerweek in augustus? Graag wijzen wij u hieronder op de aanstaande activiteiten van PassieProjecten. De stoomcurssusen van het Requiem van Mozart starten al snel! Een overzicht van alle meezingconcerten in najaar 2017/voorjaar 2018 vindt u hier. Kom en zing mee!

"Middenin de stoomcursus voor de Matthäus (het moet 2014 geweest zijn) verduidelijkte Madeleine een interval aan de hand van een kinderliedje dat iedereen kende. Ze nodigde ons uit om deel te nemen aan haar ‘koristenscholing’ waar ze nog meer van dat soort kennis zou wakker schudden. Op mijn verzoek (je weet hoe die Amsterdammers zijn) startte ze ook een cursus in Amsterdam, hoe ver van Driebergen ook.

Om de kosten te drukken kwamen we bij elkaar bij een van de deelnemers thuis. Madeleine op de ov-fiets en soms zelfs haar accordeon op de rug, zo kwam ze ons koristen scholen. Dat was schrikken! Van een kwintencirkel hadden we wel gehoord, maar we hadden er geen enkele fiducie (in ieder geval ik) dat we ooit zouden snappen wat dat ding voorstelde. Totdat we liggend op de grond op grote vellen papier het systeem doorgrondden terwijl Madeleine met behulp van haar vingers hele en halve afstanden uitbeeldde. Geen trucs, geen foetjes, geen ezelsbruggetjes. Pas als de logica (het kwartje) op zijn plek was gevallen mochten we een schema in ons schriftje schrijven. Snappen, weten, horen. En dan maar spieken in je schriftje met zwaar bevochten ontdekkingen om van ieder muziekstuk de toonsoort te kunnen bepalen. Dat ik dat opeens kon!

Het is natuurlijk maar een kant van het verhaal. Want de ontroering die zich van ons meester maakte op vrijdag 14 april j.l. tijdens het zingen van ‘de mooiste Johannes ooit’, laat zich nauwelijks beschrijven. Wel zichtbaar was de nóg beter geworden expressie in de directie van Madeleine. Dat ze pedagogisch en didactisch sterk is, wisten we al (zie boven). Maar dat ze ons ook kon optillen, laten wegkruipen en fluisteren, dat was nieuw.

Overigens: kleine sext? Erbarme dich."
Monique Hollman
Mozart Requiem Meezingconcert 2017
Breukelen, 20 mei
Stoomcursus alten en sopranen: 7 mei
Stoomcursus tenoren en bassen: 12 mei

Wist u dat het Requiem van Mozart naast ontroerend mooi, eigenlijk niet zo moeilijk en ook niet lang is? Dus beginners: grijp uw kans! De stoomcursussen beginnen al zeer binnenkort.
NIEUW: Ook maken wij er een feestdag van met een zeer betaalbare Thaise buffetmaaltijd ter plekke! De uitvoering is op zaterdag 20 mei 2017 in de Pauluskerk in Breukelen.

Let op: vrouwen die zich aanmelden als tenor mogen gratis deelnemen aan de stoomcursus van de tenoren! Meer informatie en aanmeldmogelijkheid vindt u op onze website.

Interesse? Lees meer!
 
Stem 1-daagse
Driebergen, 29 april of 23 juni

Iedereen kent wel ergens het verlangen om te zingen of gewoon helemaal vrij uit te gaan met je stem, maar vaak komt het er niet van. Ken je het gevoel dat het wellicht de buren stoort? Bij de stem-1-daagse van PassieProjecten olv Madeleine Ingen Housz zingen we samen en alleen, vanuit het verlangen om vrij uit te zingen. Met hart en ziel, maar ook met grond onder de voeten.

De eerstvolgende stem 1-daagse is 29 april a.s. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Ook bent u van harte welkom bij de stem 1-daagse van 23 juni.

Interesse? Lees meer! (29 april)
Interesse? Lees meer! (23 juni)
 

Hohe Messe
Utrecht, 14 oktober 2017
Studiemomenten: 24 juni, 17 september, 8 oktober
Stoomcursus alten: 9 en 30 september
Stoomcursus sopranen I en II: 10 september, 1 oktober
Stoomcursus tenoren en bassen: 15 september, 6 oktober

Het meezingconcert van de Hohe Messe lijkt nog ver weg, maar het eerste studiemoment is al op 24 juni!.
Meld u dus zeer binnenkort aan, vaardige zangers!

Op veler verzoek hebben we opnieuw de Hohe Messe als meezingconcert geprogrammeerd. Inclusief extra studiemoment. We zingen de Hohe Messe (BWV 232) integraal: bijna twee uur lang overweldigende koormuziek. Een uitgelezen kans. Laat u zich ook uitdagen? Het concert vindt plaats in de Geertekerk te Utrecht op 14 oktober 2017.

Interesse? Lees meer!
 

 
Zomerzangweek Vrij-uit & eigenwijs Limburg
Haelen-Limburg, 4-11 augustus 2017

Wegens succes opnieuw in de zomeragenda van PassieProjecten: de zomerzangweek in Limburg. Zo’n fijne week als vorig jaar wil je wel nog eens! Een week vrij-uit zIngen, dat merkwaardige samenraapsel van je zelf vergeten èn jezelf vinden. Naast eenvoudige meerstemmigheid (bv Taizé-liederen), staan improvisatie en liederen uit diverse landen centraal. Nieuw: ook staat Missa Joannis de Deo van Haydn op het repertoire met een uitvoering aan het eind.

We leven en werken die week in een prachtige ruime Carréhoeve, in de vrije natuur. Deze hoeve staat naast het eeuwenoude klooster St. Elisabeth. We zingen dagelijks in de kapel van het klooster. Niks moet, alles mag.

Interesse? Lees meer!