Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Nieuw jaar, nieuw geluid...

image
Een nieuw jaar een nieuw geluid...
Na bijna 7 jaar samenwerking is Remko Littooij, onze zakelijk leider, toe aan nieuwe stappen. Hij gaat ons verlaten. Remko heeft ongelooflijk veel voor Passieprojecten gedaan. Zo werden we de afgelopen jaren als organisatie volwassen en kwamen we op eigen benen te staan. Het orkest kreeg een toevloed aan nieuwe orkestleden, er kwamen meer meezingconcerten en we kregen een nieuwe website. En zo kunnen we nog wel even doorgaan! Het is dan ook niet eenvoudig om van Remko afscheid te nemen.
Maar -O vreugde!- we hebben een nieuwe zakelijk leider gevonden in de persoon van Tineke Haveman. Tineke is vertrouwd met concerten, met workshops, met vele solisten en ze staat open voor nieuwe initiatieven. Wij zijn dan ook heel blij Tineke welkom te mogen heten. In snelle vaart is ze zich aan het inwerken binnen PassieProjecten. Remko en Tineke: grote dank voor jullie inzet in het verleden en voor de toekomst. 

Zing mee... Ook Messiah kan nog!
Toen wij rond 2000 onze eerste ervaringen opdeden met het organiseren van meezingconcerten, liepen we voorop. Sommigen lachten ons uit om zo'n dwaas idee, totdat ze een concert hadden bijgewoond. Anderen kregen door hoeveel vreugde het gaf, en -net als bij Albert Heijn en de natuurvoedingswinkels- de tijd heeft nieuwe inzichten gebracht. Inmiddels worden door grote en kleine koren in heel het land meezingconcerten georganiseerd.
Bij PassieProjecten houden we vast aan ons oorspronkelijke recept: kwaliteit staat voorop, we zingen met niet meer dan 250 zangers, we bieden een studiedag en stoomcursussen zodat ook nieuwe instromers mee kunnen doen. Zo blijft u bij ons de transparantie van de diverse stemmen horen. Wij blijven de “kleinschaligen” onder de meezingconcerten. En dat willen we graag zo houden. Het eerstvolgende concert op onze meezingagenda is de Messiah op 11 februari, met een studiedag op 5 februari. Er zijn nog plaatsen beschikbaar: u kunt nog meedoen als sopraan, (vrouwen)-tenor en bas. Klik hier voor meer informatie!
 
Ook andere activiteiten van PassieProjecten vinden binnenkort plaats. Hieronder treft u meer informatie aan.
Tinnitus en Zingen - 25 februari
Meezingavond - 28 april
Stem 1-daagse - 29 april
 
Tot zings!
Team PassieProjecten
Messiah Meezingconcert
Utrecht, 11 februari 2017
Stoomcursus sopranen en alten: 22 en 29 januari
Stoomcursus tenoren en bassen: 27 januari en 3 februari
Studiedag: 5 februari

Na de goede ervaring uit 2016 organiseert PassieProjecten weer een meezingconcert met de Messiah van G.F. Händel. Kom mee op reis in deze prachtige noten om te zien wat er allemaal te ontdekken en vooral ook te genieten valt. We zingen de Engelse versie.
Let op: 11 februari is er nog een ander meezingconcert in Utrecht (en wel dat van het Groot Omroepkoor) dat wellicht op uw radar zal verschijnen. Natuurlijk kiest u voor ons, want:
  • wij zingen de Messiah, het Groot Omroepkoor doet een programma met Faure Requiem;
  • wij bieden uitgebreide voorbereidingsmogelijkheden met stoomcursus en studiedag;
  • wij kiezen voor de intimiteit van de Geertekerk voor een maximaal resultaat!
Interesse? Lees meer
 
Tinnitus en Zingen
Driebergen, zaterdag 25 februari 2017

Last van verminderd goed gehoor? Of last van oorsuizen? Henriette Bakker, musicus, weet er alles van. Zij werd specialist op het gebied van Tinnitus Adem Therapie. Zo kwam Madeleine met haar in contact. Geen valse beloftes, maar een beter begrip en oefeningen die helpen er beter mee om te gaan. Een dag voor iedereen die vrijer wil zingen en minder last wil ervaren van tinnitus of hyperacusis of kampt met overmatige spanning in zijn/haar lichaam.

Interesse? Lees meer!
Meezingavond Inge, Ingenhousz, Eunen
Driebergen, vrijdag 28 april 2017

Een bijzondere avond, op initiatief van 3 zangdocenten-dirigenten die de koppen bij elkaar willen steken.
Vaak zingen we van noten. En hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons ook de spontaniteit en vrijheid. Op deze meezingavond winnen we de vrijheid weer terug! Spelen is ons muzikale gereedschap. Kom naar deze vrolijke avond. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!

Interesse? Lees meer!
 

Stem-1-daagse 
Driebergen, zaterdag 29 april 2017

Bij de stem-1-daagse van PassieProjecten zingen we samen en alleen, vanuit het verlangen om vrij-uit te zingen. Met hart en ziel, maar ook met grond onder de voeten. Vanuit verschillende invalshoeken, disciplines, werkwijzen en werkvormen staat vrij-uit zingen centraal. Madeleine: “Denken komt van boven, vitaliteit komt van onder. Hoe ontmoeten die twee krachten elkaar? Zingen is stem geven aan de ziel.”

Interesse? Lees meer!