Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Koor zoekt verfrissing?

image
Sommigen van jullie, meezingers, zingen graag mee omdat ze niet elke week naar een koor toe willen. Anderen vinden het juist leuk om de stukken die ze al (bijna) kennen van hun eigen koor, nog eens in een meezingconcert opnieuw te kunnen zingen.

Maar heb je er wel eens aan gedacht om de stem-bevrijdende kant van PassieProjecten bij je koor binnen te halen? Om door middel van een workshop van Madeleine lef, energie, je beter in je lijf voelen en meer durven, dat alles te laten doorwerken in de resultaten van je koor?

“Het plezier in zingen was al enorm, maar ik geloof echt dat het vertrouwen op het eigen vermogen bij veel leden sterk is toegenomen,” Ronald van Eunen, dirigent Mediant, Driebergen

Madeleine verzorgt deze workshops op maat. Dirigent en koorleden krijgen een nieuwe impuls en stimulans. Week eens los van de bladmuziek, ook al voelt het soms een beetje griezelig om houvast los te laten. Breng muziek op een andere manier tot bloei, leer te aarden met klank! Met humor en verschillende inzichten schudt Madeleine de vaste gewoontes los. Brein versus gevoel, zingen versus luisteren, luisteren naar elkaars stemgroep, alt versus sopraan: ervaar de vrijheid in klanken!

“Met genoegen kijk ik terug op de workshop van Madeleine. Ze heeft ons in die twee uur heel wat laten zien en beleven. Haar uitspraken over luisteren, ontspannen en geven mogen we ons ter harte nemen!” Edo Elstak, dirigent Excelsior, Leiderdorp

Lijkt het je iets om een dergelijke workshop bij jouw koor te introduceren? Neem gerust vrijblijvend contact op met Madeleine voor een voorstel op maat. En mocht je nog een koor weten die op zoek is naar een dirigent, Madeleine is op zoek naar een koor of koortje (Utrecht, Gelderland) overdag of ‘s avonds. Mail haar voor tips.

Maar natuurlijk sturen we u niet alleen daarom deze nieuwsbrief. Lees hieronder meer over ons uitgebreide stembevrijdings-aanbod en de diverse meezingconcerten die wij in 2018 zullen organiseren. Voor elk wat wils!

Tot zings!
Team PassieProjecten

Stemcoaching
Diverse mogelijkheden, o.a. individuele sessies

Hees gezongen? Of vals? Ben je niet-zingend, zoekend, niet-durvend, een controlefreak, of wellicht te ingehouden? Of wil je je vriend(in) verrassen met een zang-sessie?
PassieProjecten biedt vele verschillende mogelijkheden tot stemcoaching. Bijvoorbeeld individuele sessies voor jezelf of iemand anders. Kom eens kennismaken en kijken of het klikt. Of woon een stem 1-daagse bij. Smaakt het naar méér? De jaartraining start in januari, vragen staat vrij.

Meer weten? Neem contact op voor een individuele sessie!
 


Stem 1-daagse
Driebergen, zaterdag 25 november

“Zingen is een deel van mijn leven geworden. Jaren geleden deed ik een stemcursus en de inhoud daarvan werkt nog steeds door. Ik zing nu regelmatig en heel graag.”
Onlangs kregen we deze reactie van een oud-deelnemer. Wat fijn om te horen! Wil je het ook eens proberen? Wat houdt je tegen? Ben je hees? Durf je misschien niet? Zing je vals? Echt, je kunt veel meer dan je denkt. Geef jezelf de kans en kom. Neem die drempels maar gewoon mee. Deze Stem 1-daagse is tevens kennismakingsdag voor de Jaartraining.

Interesse? Lees meer!
 


 
Jaartraining Stemexpressie
Driebergen, diverse data 2017-2018

Zoals hierboven aangegeven: een boost voor je stem!

Kom kennismaken op vrijdag 25 november en schrijf je in voor de jaartraining: 4 inspirerende weekenden om gezamenlijk en individueel op een verfrissende manier jezelf te herontdekken!

Interesse? Lees meer!
 


 
TaKeTiNa
2 blokjes van 2 ochtenden januari/mei 2018

TaKeTiNa leert je tijd te nemen om je eigen stijl en ritme te ontdekken; het scherpt je waarnemingsvermogen. Door jezelf over te geven aan de sourdotrommel, ontdekt je lichaam een lichtheid en alertheid, die je kunt vergelijken met spelen. Ook voor degenen die denken geen ritmegevoel te hebben, opent dit nieuwe wegen.

Interesse? Lees meer!
 

Stabat Mater Pergolesi
Utrecht, 17 februari

Ook in 2018 organiseert Passieprojecten het Stabat Mater van Pergolesi als meezingconcert voor vrouwenstemmen (sopraan en alt) in de Dominicuskerk in Amsterdam.

Een speciale actie voor (groot)moeders: wil je je (klein)dochter meenemen naar het Stabat Mater? Zij mag dan meedoen voor de prijs van een luisterkaartje, maar kan gewoon komen zingen! Lees meer over deze actie op de website en meld je aan.
 
Interesse? Lees meer!

Exequien van Heinrich Schütz
Repetities vanaf vrijdag 9 februari
Uitvoering: Austerlitz, vrijdag 4 mei

Houd je van zingen in een kleinkoor? Of je deed je mee aan de Hohe Messe en wil je ook in 2018 weer een uitdaging in je agenda noteren? Dan is er het prachtige koor- en solisten werk van Heinrich Schütz: De musikalische Exequien.

De solo's verdelen we onderling, wie wil en kan. De studiedagen horen er vanzelf bij. We voeren het uit op 4 mei, in de prachtige ruimte van het Beaufort-huis in Austerlitz. Om 5 minuten over 20.00, direct na de Nationale Dodenherdenking. 

Interesse? Lees meer!
 
Matthäus Passion
Amsterdam en Utrecht, zaterdag 24 en vrijdag 30 maart
Stoomcursussen en studiedagen: diverse data

Natuurlijk. Passietijd 2018: de Matthäus Passion als meezingconcert. De klassieker der klassiekers, ook binnen de meezingconcerten van PassieProjecten.

Het gaat daarbij niet om de perfectie, maar om de bevlogenheid van de zangers. En doordat we een traditite hebben opgebouwd is de kwaliteit van de uitvoering altijd weer verrassend hoog!
 
Interesse? Lees meer! (Amsterdam)
Interesse? Lees meer! (Utrecht)
 
Brahms - Ein Deutsches Requiem
Amsterdam, zaterdag 28 april

Op de zaterdag voor de Nationale Dodenherdenking, 28 april 2018, organiseert PassieProjecten een meezingconcert met het Deutsches Requiem van Johannes Brahms. Zovelen kennen dit stuk en willen het graag nog eens zingen, zonder al die studieavonden. Dat kan!

Titia van Heyst en Berend Eijkhout zijn onze bevlogen solisten. Lees meer en meld je aan voor dit unieke concert in de Dominicuskerk in Amsterdam.
 
Interesse? Lees meer!