Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuws

Nieuwsbrief PassieProjecten - Hybride meezingen

26 december 2019
image image image image image

Hybride meezingconcerten, ooit van gehoord?

Goedendag zangers en luisteraars, beginnende zangers en kat-uit-de-boom-kijkers,

Kersttijd! Voor velen is het na de Kerst een goed moment om even te overwegen: hoe ziet komend jaar eruit? Hoeveel ga ik zingen? En waarom bij Passieprojecten?

Een oude getrouwe deelnemer aan onze meezingconcerten drukte het zo uit: “Ja, jullie projecten zijn eigenlijk HYBRIDE”. Toen ik vroeg waarom antwoordde hij: “Jullie bieden altijd studiedagen aan en stoomcursussen voor wie extra wil oefenen. En dat maakt dat bij PassieProjecten het niveau van de uitvoering zo hoog is. Dus het zit net in tussen een project en een meezingconcert! En dan voeren jullie alles ook nog eens uit met een compleet orkest, niet met een kleine bezetting!”

Tja, daar zijn wij en daar ben ik inderdaad super blij mee: we hebben een traditie opgebouwd waarbinnen onze zangers zich thuis of waar ook, grondig voorbereiden! Waar verschillende achtergronden en voorbereidingstechnieken samen komen tot een hybride geheel.

Daarom de volgende vraag voor 2020: Hoeveel nieuwe noten kan ik me eigen maken?! Welk stuk is moeilijk, welk minder moeilijk? De komende meezingconcerten bieden volop variatie.

Stabat Mater Pergolesi voor 4 stemmig koor, een minder moeilijk stuk (♪♪). We hebben 2 studiemidddagen en het studiemateriaal voor thuis is uitstekend en gratis. Plus een extra Solocantate van Bach. Het betreft het verhaal van Simeon, dat in het kerkelijk jaar direct na de Kersttijd komt, en wordt door Joost Schouten, onze jarentrouwe bassolist als solocantate gezongen: Ich habe genug. Daar zingen wij een extra Bach koraal bij.
Zing je niet mee? Het is natuurlijk ook heel fijn om te komen luisteren! Voor een bescheiden bedrag woon je een prachtig concert bij, dus wees welkom, ook als luisteraar!

Welke Passion gaat u dit jaar zingen, of zingt u ze allebei ?
Dit jaar hebben we niet zoals vorig jaar de Johannes Passion meteen na de Matthäus Passion een plek gegeven. Maar juist veel eerder. De Matthäus (♪♪♪) is de meest bekende Passion. De Johannes Passion (♪♪♪ - ♪♪♪♪) is vaak bij de fijnproevers de echte favoriet! Welke gaat u meezingen? Of doet u ze allebei?

Wij wensen u een fijne jaarwisseling, alle goeds in het nieuwe jaar en hopen u te zien in 2020!

Tot meezings,
Madeleine Ingen Housz