Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuws

Nieuwsbrief PassieProjecten - Requiem Fauré

14 februari 2019
image image image image image

Beste zangeressen en zangers,

Een “special edition” van onze nieuwsbrief: met specifieke aandacht voor ons meezingconcert op 4 mei: Faurés Requiem. Deze nieuwsbrief richten we met name aan hen die al eerder met ons een Requiem zongen of die al eens met ons het Stabat Mater van Pergolesi hebben vertolkt.

Wij hebben gemerkt dat velen van jullie opzien om naar het Akoesticum in Ede af te reizen om daar -inclusief maaltijd en goede zorg- het Requiem van Fauré te zingen. Daarom hebben we besloten om het dichter bij huis te zoeken voor een lager tarief. Dit bijzondere meezingconcert blijft zoals je van ons gewend bent: met een studieavond, èn voor wie dat wil een korte stoomcursus. Ook hebben wij een compleet orkest, in de versie voor kleine koorbezetting!

Fauré's Requiem behoort niet tot de moeilijke stukken, het is zeer toegankelijke muziek, daarom hebben wij het voorzien van niveau 2. Om deel te nemen kun je enigszins notenlezen en a.d.h.v. het oefenmateriaal je eigen partij afluisteren. Naast het Requiem zingen we bij de opening van deze uitvoering enkele delen uit Stabat Mater van Pergolesi We willen het geheel afsluiten met de landelijke stilte om 20.00 uur voor de Nationale Dodenherdenking.

Dit alles in het prachtige intieme kerkje in Odijk, met goede parkeergelegenheid. De bereikbaarheid vanaf Utrecht met het openbaar vervoer staat aangegeven op de website. Wij hopen met deze nieuwe locatie de drempel te hebben verlaagd en zien uit naar je aanmelding of je vragen!

Hartelijke groet,
Meezing team
Madeleine, Gaia en Janny