Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Sing together 2021-2022

31 augustus-26 april 2022 Let op de datum ! dit project is voorbij!

 • Wie het al eens heeft meegemaakt, weet hoeveel kracht je kunt ontlenen aan het samen zingen van wereldmuziek. Liederen uit alle culturen waarin levenswijsheid en vitaliteit de weg wijzen. Samen met elkaar spelen is de rode draad; je gaat verkwikt naar huis!
 • Bij "Sing together" zingen we in blokken van ca.3 weken achtereen en dan 1 week vrijaf. we zingen wereldliederen uit het liedboek IV van Hagara Feinbier: Come Together Songs. en uit Over de stroom van Madeleine Ingenhousz. Sommigen van ons kunnen noten lezen, voor anderen is notenschrift Chinees. We nemen elkaar daar in mee.

O.l.v. Madeleine Ingen Housz.

Downloads

Juist in deze tijden is het menselijk contact zo ongelooflijk belangrijk. En uiteraard houden we ons daarbij aan de geldende coronamaatregelen. Onze zangavonden zijn daarom zonder pauze. In de zaal hebben we een luchtreiniger en CO-2 meter staan. Alles coronaproof met voldoende ventilatie. En er liggen warme dekentjes i.v.m. de ventilatie.

Met het zingen van dit wereldrepertoire werk je aan het versterken van de innerlijke kant: weinig bladmuziek, veel aanleren op je gehoor en uit je hoofd zingen als stuur of als uitdaging. Je innerlijk vertrouwen groeit. Je zou het vocale fitness kunnen noemen.

Niet zingen om een prestatie, maar op zoek naar spel en ongekunstelde vitaliteit. Veel plezier, best hard werken, maar ook veel opsteken: dat is de rode draad. We zingen soms éénstemmig, maar vaak eenvoudig meerstemmig. Met begeleiding van accordeon of piano. Het liefst zingen we tot slot wat meer verstilde liederen. Met nieuwe energie ga je weer naar huis!

Je wordt verzocht het nieuwe deel Come Together Songs IV van Hagara Feinbier aan te schaffen (€19,50). Daar zingen we veel uit. Mooie teksten, veel lichte meerstemmigheid. Je kunt dit boek aanscaffen via mij, dan hoop ik je korting te kunnen geven (€16).

Wil je meer weten over Madeleine en haar visie op stemexpressie en stembevrijding? Klik hier.


Soort: Passiekoren
Periode: 31 aug
Tijden: 19.45 - 21.45 dinsdag avonden
Bijzonderheden: max 10 deelnemers 22+2 avonden
Prijs: € 310,- (maar- indien nodig- met korting tot min.€195) (aanbetaling mogelijk)
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Locatie: Haagje 1 15min van NS-Driebergen
't Haagje 1
3971MZ Driebergen

24/22 dinsdagavonden

Er staan 24 zangavonden gepland, je betaalt er 22 van. Ik neem de vrijheid om 2x een avond tijdig af te blazen zonder een andere avond toe te voegen.

We zingen in de basis 3 weken achtereen en dan 2 weken vrij. Zo blijven de melodiën veel beter in ons geheugen, dan als we telkens maar eens per 2 weken zingen.

Noteer de data dus heel erg goed in je agenda!
 • 31 aug 7 sept 14 sept
 • 5 okt 12 okt
 • 26 okt 2 nov 9 nov
 • 30 nov 7 dec en 14 dec
 • 11 jan 18 jan en 25 jan
 • 15 febr 1 mrt ( 8 mrt ?)
 • 15 mrt 22 mrt en 29 mrt
 • (5 april) 12 april 19 en 26 april
 • 3 mei
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.
Ter beveiliging: vul in wat de kleur van gras is:
10:21, 9 december 2021
Madeleine, ik wilde nog even toevoegen dat ik het fantastisch vind hoe je toch steeds weer oplossingen bedenkt en onvermoeibaar doorzet. We zitten allemaal in dit vervelende schuitje van maatregelen, maar weinig mensen zijn zo gepassioneerd en gecommitteerd als jij!
door: Kirsten

Eindelijk
Dit helpt me verder.
Wat een plezier!
Ik ga hier durven mijn mond open te doen.
Diane

Veel meer dan ik kon denken
Wat is het toch jammer dat jij niet erkend wordt door de zorgverzekeraars als een fantastische therapeute.
Als ik zie wat jij allemaal bij mij naar boven haalt en wat jij mij allemaal laat voelen ! Soms kun je heel confronterend zijn en kan dat even heel hard aankomen, maar later kan ik het dan weer een plekje geven. Het spelen met stem, geluid en lijf levert veel meer op dan de gesprekken met de psychologe.
Ik heb genoten van de stemexpressie dagen, ook al waren er tranen en frustraties! Ik ben er nog lang niet, het borrelt enorm van binnen, maar ergens is die `nieuwe jas` !
Heel veel dank voor jouw enorm enthousiasme en geduld!
Anneke

Fenomenaal
Je doet het echt fenomenaal. De selectie van de liedjes, de afstemming op wat nodig is, de leiding die je neemt en de ruimte die je geeft. Ook om angst weg te nemen om `t niet goed te doen of niet goed te zijn. Het finetunen zodat t nog mooier wordt, jouw uitleg van de context, de uitnodiging om te luisteren en waar te nemen. Teveel om op te noemen. Het resultaat bij mij was een dag waarin ik het koud had naar lekker tintelende handen en voeten en een gevoel weer helemaal heel te zijn. Heeeeerlijk! Tot volgende week, ik verheug me er nu al weer op!