Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Weihnachts Oratorium 2020 DOMINICUS-A'DAM

19 december 2020

CANTATES 1,2, 5, ( 1openingskoor herhaald als slot)

  • concert 1 om 12.00
  • concert 2 om 16.15

olv Madeleine Ingen Housz
Bij aanmelding kiezen uit concert 1 of 2!Vanwege Corona zijn er geen stoomcursussen mogelijk. Ook geen studiedag. Om onze hybride studiekarakter te behouden zetten we nu in op Zoomrepetities - voor elke stem.
  • zat 28 nov voor sopraan en alt
  • zat 12 dec voor bas en tenor.
Voor een ieder die extra wil oefenen - om erin te komen – en naar het evenement toe te leven. Zie bij bestellen.Wie zich voor Zoom heeft aangemeld, mag alle sessies meedoen van alle stemmen, als je dat leuk vindt!

We weten nog niet of er ook publiek bij kan zijn
Het Weihnachts Oratorium van Bach bestaat uit zes cantates. Oorspronkelijk was het bedoeld voor zes liturgische plechtigheden tijdens de twaalf heilige nachten. De teksten van de cantates komen uit de evangelieteksten van Mattheus en Lucas.

Dit jaar zingen we tijdens het meezingconcert:
Cantate 1 1e Kerstdag
Cantate 2 De herders op weg
Cantate 5: Het licht dat de wijzen zagen
Meer achtergrondinformatie over deze afzonderlijke cantates vindt u hier.

Het afbeelding is van Anna de Mol van Otterloo

Voor mensen met een kleine beurs en studenten geldt een aangepast tarief, neem contact op met aanmeldmeezing@passieprojecten.nl


Soort: Meezingconcerten
Periode: 19 dec 2020
Tijden: 9.30 oef. - concert 1 12.00 - 14.00oef.- conc2 16.15
Bijzonderheden: ZOOMrepetities 28 nov 12 dec. Zie Voorbereiding
Prijs: €59,- (aanbetaling mogelijk)
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Niveau: ♪♪ - ♪♪♪♪
Locatie: Dominicuskerk
Spuistraat 12
1012 TS Amsterdam
Locatie studiedag: huiskamer van jezelf


Locatie: Dominicuskerk - Spuistraat 12 - Amsterdam
Eten en drinken: eigen lunch en drinken zoveel mogelijk meenemen.
9.30 deuren open voor deelnemers
10.00 -11.30 inzingen en repetitie + orkest
11.30 -11.45 orkest en solisten
12.00-13.30 concert 1
14.00 - 14.30 deuren open voor deelnemers
14.30 - 16.00 inzingen en repetitie + orkest
16.15-17.45 concert 2

Kleding boven: rood boven- zwart onder
Kiest u liefst iets dat gemakkelijk zit en toch `netjes` is. Afhankelijk van het feest vinden wij een kleur erg leuk. Bv. voor Kerst: wat dacht u van rood met een gouden accent? Grijs liever niet. Jacquet, zwart pak, lange zwarte jurk hoeft allemaal niet, U bepaalt zelf wat `netjes` is, maar ook lekker zit .
staan zit schema voor alle zangers
Cantate I staan bij 1
zitten 2-8 blijf zitten. Dus ook bij koraal 5
slotkoraal 9 : staan
Cantate II de herders op weg
Cantate V staan 43- 46
zitten : 47 tm 53!!
cantate1 openingskoor herhalen staand


De keuze van cantates voor dit jaar is: 1, 2, 5.
Zoomrepetities - je dient je op te geven bij bestellingen bovenin. je krijgt dan tijdig een in-ZOOM- LINK toegestuurd. Ook krijg je voor 28 nov een avond gelegenheid om het in - zoomen te testen.
1. Zoom sessies voor
zat 28 nov 13.30-16.00 Sopranen
zat 28 nov 16.30-19.00 Alten
zat 12 dec 13.30-16.00 Tenore
zat 12 dec 16.30-19.00 Bassen

Voor een ieder die extra wil oefenen - om erin te komen – en naar het evenement toe te leven. Zie bij bestellen.Wie zich voor Zoom heeft aangemeld, mag alle sessies meedoen van alle stemmen, als je dat leuk vindt!

De voorbereiding bestaat uit de volgende mogelijkheden:
  • 1 zoomrepetie per stem (ipv stoom en studiedagen)
  • 2 bladmuziek aanschaffen
  • 3 oefen-apps en websites
2 Bladmuziek
U zorgt zelf voor bladmuziek. We gebruiken de uitgave van Peters.
Wanneer u deze bij Broekmans & van Poppel in Utrecht zelf gaat halen, ontvangt u korting op vertoon van uw (email-)bevestigingsbewijs van PassieProjecten.
3 Gratis websites die helpen jouw stem in te studeren. Onderzoek zelf welke website jou het meeste bevalt.
1 carus-app die je kunt aanschaffen voor tablet en smartphone: Ga naar Playstore en download Carus Music en kies het stuk en je stem. Afspeelbaar in langzamer tempo erg handig!
Je hoort naar keuze je stem ingespeeld bij de mooie opname en de partituur loopt mee met de muziek op je scherm!
2 www.koorpartijen.nl . waarmee U zelfs de noten kunt mee lezen: volg de aanwijzingen, u kunt midi luisteren of zelfs luisteren en noten meelezen! Voor dat laatste moet u een programmaatje downloaden, zoals aldaar aangegeven onder "uitleg". kan snel en langzaam afgespeeld worden.
Let wel: koorpartijen.nl werkt niet op APPLE!
3 www.coria.nl helpt lastige plekken rustig instuderen! super behulpzaam
4 https://www.choralia.net/mp3catalogue.html met een slimme truc van de bouwer, kan je min of meer de tekst electronisch verstaan. Erg leuk.

Zie muziekwinkels

Dirigent: Madeleine Ingen Housz
Orkest: Capella Passionata
continuo: Jan vd Zanden
sopraan -

alt -
tenor -
bas -
Inleiding -
Dagcoördinator - Jaap van StraalenHieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.11:48, 6 januari 2020
Dag Madeleine Wat een feest was het dit project met jou (en Herman) mee te doen. Ik heb weer genoten van de koorstukken, het instuderen, repeteren, al je aanwijzingen en tenslotte het zingen op het concert. Ik had me niet zo goed voorbereid op de inhoudelijke kant van de aria's waardoor ik het moeilijk vond deze echt te volgen, in hun betekenis en plek in het geheel... en dan na 10 minuten zelf weer inzetten was dan voor mij best lastig. Maar het was een fijne opmaat naar Kerst, heel hartelijk dank voor al jou en de mensen om je heen inzet voor dit project!!
door: Eugenie
22:48, 5 januari 2020
Elk jaar is het weer feest om het Weihnachtsoratorium te zingen. Dat is voor mij een vast onderdeel van kerst geworden. En het met zijn allen te zingen is veel intenser dan ernaar te luisteren. Deze keer genoot ik ook erg van het feit dat ik mijn boek nauwelijks nog nodig heb, omdat de muziek na meer dan 10 jaar in me is gaan zitten. Heerlijk om zo over het blad heen te zingen!
door: Mirjam
11:15, 30 december 2019
Goedemorgen Madeleine, het was zaterdag weer n inspirerende dag en ik heb net als anders, weer genoten van jouw manier van overbrengen vd muziek, begeleiden, dirigeren etc.. Ook vond ik de andere dirigent,die het eerste deel dirigeerde,geweldig!! Volgende keer doe ik graag weer mee
door: Olga
11:06, 30 december 2019
Dag Madeleine, Dank voor je reactie op het feest van zaterdag. Zoals ik vorig jaar al voorspelde ging het deze keer veel beter. Dat we als bassen de blikschade beperkt gehouden hebben komt mede door het “strafklasje” met Herman in de Dominicuskerk en jouw kritische aanwijzingen op zaterdagmorgen. Die kwamen aan. Bij de uitvoering deden we allemaal ons uiterste best om niet uit de bocht te vliegen. Zingen onder jouw leiding geeft Kerst altijd weer een extra inhoud. Op onverwachte momenten zing ik (zacht) de koren weer mee.
door: Harrie
11:03, 30 december 2019
Lieve Madeleine, Dit jaar heb ik voor het eerst het Weihnachtsoratorium meegezongen. Ook voor het eerst bij jou gezongen. Het was een reis door een land met hangende tuinen. Hoog de blauwe gentianen en diep in de dalen de blinkende kolen. Iedere melodie een klokjesperk. Wat me het meest heeft geraakt, is de uitdrukking van de tekst in de muziek. Ik vind het zo fijn, dat je daar steeds op wees. Jarenlang heb ik het Weihnachtsoratorium beluisterd, maar dit nooit zo intens opgemerkt. Wat je schreef: je moet het DOEN.
door: Jet
16:52, 29 december 2019
Ook ik was blij verrast dat wij als bassen een mooi gezamenlijk stem lieten horen. Dit is nu de 3de keer, heb ook de Mattheus en de Hohe Messe met jou mogen zingen. Het gebeuren van meezing is uniek denk ik en dat doen jullie meer dan voortreffelijk. Ook met de nieuwe dirigent erbij. Heb hem gecomplimenteerd past precies in dit gebeuren. Wensen jullie allen veel shalom voor de toekomst.
door: Johan
11:49, 22 december 2019
Lieve mensen, wat was het weer een feest gisteren. Dank, dank, dank aan Madeleine en haar fantastische team van vrijwilligers (sommige noem ik niet specifiek, maar weten wel wie ik bedoel) die dit allemaal mogelijk maken, dank aan het orkest, solisten en alle medezangers. Ik hoop en denk, Madeleine, dat deze Weihnachts er een was waar je heel tevreden mee bent. Voor mijn gevoel hebben wij de zangers, met enorm veel geestdrift en ook ingetogenheid gezongen en dus je aanwijzingen en passie goed gevolgd. Cantate I mocht er volgens mij ook zijn dankzij de geestdriftige duidelijke aanwijzingen van Herman. Voor iedereen ook voor het publiek was het een prachtige voorbereiding voor Kerstmis. Gelukkig Kerstfeest en een gelukkig en muzikaal Nieuwjaar vol gedeeld zangersgeluk. Betsy
door: Betsy

Bestellen
19 dec -19 dec '20
Informatie over tarief
Fair Trade Zingen
image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image