Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Op het nieuwe jaar!

image
Een nieuw jaar!

Viel je afgelopen jaar nog van je stoel met de nieuwe president van Amerika, straks hebben we onze verkiezingen in eigen land. We gaan een spannend jaar tegemoet! In ieder geval boffen we met Maxima, die er alles aan doet om zingen in de basisschool weer op de kaart te krijgen. Zij weet wel waarom… en jij ook!

Wat ons ook maar aan verrassingen te wachten staat: BLIJF ADEMEN! Zak niet weg in treurnis, beter nog: blijf  zingen. Of je nu wilt of niet, zingen werkt positief op je gemoedsgesteldheid. Jij wéét dat! Daar heb je niet altijd wetenschappelijke bewijzen voor nodig. En wie professor Erik Scherder vorig jaar gehoord heeft: uit het hoofd zingen scoort nóg hoger. NEEM DIE STAP EN KOM HET ERVAREN!

In deze nieuwsbrief noemen we diverse mogelijkheden om mee te doen. Of doe je toch maar liever “gewoon’ met de Messiah mee? Snelle hyperlinks naar ons aanbod vind je hier, meer informatie lees je hieronder en op onze website.
Gouwe ouwe Come Together
Meezing avond
Stem-1-daagse
Kleinkoor Wereldzang
Meezingconcert Messiah
Tinnitus en Zingen

Wat je ook wilt, wees welkom in het nieuwe jaar!
Tot zings,
Team PassieProjecten
Gouwe ouwe Come Together
Driebergen, dinsdagavonden vanaf 10 januari 2017

Voorheen Zingen op het leven gaat in het nieuwe jaar verder in een nieuwe opzet. We gaan eens in de 3 weken een avond zingen en we putten veel uit liederen die sommigen van ons al eens gezongen hebben. Meer plezier, minder hard werken is het devies. Wie het al eens heeft meegemaakt, weet hoeveel kracht je kunt ontlenen aan het samen zingen van wereldmuziek liederen. Ook nieuwkomers zijn van harte welkom. Liederen zingen uit alle culturen, waarin levenswijsheid en vitaliteit de weg wijzen. Samen met elkaar spelen is de rode draad; je gaat verkwikt naar huis!

Interesse? Lees meer!
 

Meezing avond Inge, Ingenhousz, Eunen
Vrijdagavond 13 januari 2017

Een bijzondere avond, op initiatief van 3 zangdocenten-dirigenten die de koppen bij elkaar willen steken.
Vaak zingen we van noten. En hoe mooi dat ook kan zijn, het beneemt ons ook de spontaniteit en vrijheid. Op deze meezingavond winnen we de vrijheid weer terug! Spelen is ons muzikale gereedschap. Kom naar deze vrolijke avond. Wereldmuziek of cometogether-songs: zingen versterkt je energie, werkt stress-verminderend, brengt plezier en je leert ook nog wat: vertrouwen op je oren!

Interesse? Lees meer!
 


 
Stem-1-daagse 
Driebergen, zaterdag 14 januari 2017

Bij de stem-1-daagse van PassieProjecten zingen we samen en alleen, vanuit het verlangen om vrij-uit te zingen. Met hart en ziel, maar ook met grond onder de voeten. Vanuit verschillende invalshoeken, disciplines, werkwijzen en werkvormen staat vrij-uit zingen centraal. Madeleine: “Denken komt van boven, vitaliteit komt van onder. Hoe ontmoeten die twee krachten elkaar? Zingen is stem geven aan de ziel.”

Interesse? Lees meer!
 

 
Kleinkoor Wereldzang
Driebergen, woensdagavonden vanaf 18 januari 2017

Gezocht : 2 sopranen en 2 alten. Wie komt een keer proefmeezingen? Het Kleinkoor Wereldzang is een relatief klein vrouwenkoor met 10 tot 16 leden onder leiding van Madeleine Ingen Housz. We zingen graag vrij-uit, daarom zingen we wereldmuziek. Muziek vanuit de Balkan of bijvoorbeeld Georgische liederen, maar ook klassieke stukken voor driestemmige vrouwenkoren. Repetities van het Kleinkoor Wereldzang vinden plaats op woensdagavonden, plus twee zaterdagen in Driebergen.

Interesse? Lees meer!
 
Messiah Meezingconcert
Utrecht, 11 februari 2017
Stoomcursus sopranen en alten: 22 en 29 januari
Stoomcursus tenoren en bassen: 27 januari en 3 februari
Studiedag: 5 februari

Na de goede ervaring uit 2016 organiseert PassieProjecten weer een meezingconcert met de Messiah van G.F. Händel. Kom mee op reis in deze prachtige noten om te zien wat er allemaal te ontdekken en vooral ook te genieten valt. We zingen de Engelse versie.
Let op: 11 februari is er nog een ander meezingconcert in Utrecht (en wel dat van het Groot Omroepkoor) dat wellicht op uw radar zal verschijnen. Natuurlijk kiest u voor ons, want:
  • wij zingen de Messiah, het Groot Omroepkoor doet een programma met Faure Requiem;
  • wij bieden uitgebreide voorbereidingsmogelijkheden met stoomcursus en studiedag;
  • wij kiezen voor de intimiteit van de Geertekerk voor een maximaal resultaat!
Interesse? Lees meer
 
Tinnitus en Zingen
Driebergen, zaterdag 25 februari 2017

Last van verminderd goed gehoor? Of last van oorsuizen? Henriette Bakker, musicus, weet er alles van. Zij werd specialist op het gebied van Tinnitus Adem Therapie. Zo kwam Madeleine met haar in contact. Geen valse beloftes, maar een beter begrip en oefeningen die helpen er beter mee om te gaan. Een dag voor iedereen die vrijer wil zingen en minder last wil ervaren van tinnitus of hyperacusis of kampt met overmatige spanning in zijn/haar lichaam.

Interesse? Lees meer!