Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Zingende vluchtelingen?

image

Wij meezingers, wij zingen omdat het ons goed doet. En hoe simpel is het om te bedenken dat dat voor mensen uit landen met oorlogsellende niet anders is! 

Als musicus besef je dat, maar hoe geef je er dan handen en voeten aan? Dat nu is de reden waarom de twee leukste, gekste, inspirerende Zwitsers naar Nederland komen. Matthias Berger, Karin Jana Beck en ik, wij gaan naar de TeachersTraining van Musicians without Borders. We willen ons muzikale steentje bijdragen. Zingen kunnen we wel, maar we gaan graag op cursus om te leren om vluchtelingen middels zingen te steunen en te inspireren. Mensen die vol trauma’s zitten, die in een volstrekt nieuwe wereld gegooid zijn, die hun eigen roots kwijt zijn en die ook onderling natuurlijk allemaal uit totaal verschillende wereld komen.

In Zwitserland werken Matthias en Karin Jana al met vluchtelingenprojecten samen. En ik heb, samen met onze eigen zangers en samen met bewoners, in de noodopvang Zeist diverse keren met ouders en kindjes gezongen. Met muziek mensen een vrolijke avond bezorgen. Dat smaakt naar meer. Daarom hebben we een vraag aan u.

Het doel van PassieProjecten is: mensen op een laagdrempelige manier aan het zingen te krijgen. Vanuit die missie willen we het zingen met vluchtelingen op een gestructureerde manier gaan vormgeven.  Maar dat vraagt om assistentie en een plan van aanpak: waar, wanneer, met wie, hoe vaak?

Met het oog op dit soort organisatorische vraagstukken zoeken wij mensen die bereid zijn om mee te denken over de uitwerking van bovengenoemd idee. Wellicht herkent u zich in onderstaande of kent u iemand die op een van deze gebieden te bieden heeft wat wij zoeken:
·        contacten in de vluchtelingenwereld, van AZC’s tot COA’s,
·        zin om te helpen iets van de grond te tillen,
·        een beetje organisatorisch vermogen,
·        en: meezingen mag altijd!
 
Graag een mailtje naar info@passieprojecten.nl als u bereid bent hierover mee te denken.

En bent u wellicht geïnspireerd om deze inspirerende leuke muzikanten uit Zwitserland mee te maken? Geef u nog snel op voor:

  • zondagavond 9 oktober meezingavond met Karin Jana Beck en/of
  • vrijdag 14 oktober Jodelen met Karin Jana.
Zie de links hier onderaan!
 
Tot zings!
Namens Team PassieProjecten
Madeleine Ingen Housz

Meezingavond Ama Luna
Driebergen, zondag 9 oktober

KarinJana en Matthias zijn in staat hele pleinen in Bern op hun kop te zetten met hun spel. Ze maken daarbij geen gebruik van microfoons, dat vinden ze maar niets. KarinJana heeft alle werelddelen afgereisd op zoek naar muziek uit de eigen bron en speelt geweldig accordeon. Matthias gaat rustig op een hoog balkon staan met een verkeers-pilon aan zijn mond om even om te roepen dat we gaan zingen. Maar ze weten ook veel van de helende krachten van zingen en samen zingen. 
Ook zangers uit de klassieke hoek: laat deze unieke kans niet aan je voorbij gaan!

Aanmelden of interesse? Lees meerJodel-avond KarinJanna Beck
Driebergen, vrijdag 14 oktober

Heb je al eens geprobeerd  te jodelen? Heb je gemerkt dat je er heel vrolijk van wordt? Het leuke van jodelen is, dat je precies dat moet doen, waar we in de ‘gewone’ zangwereld ten onrechte ons altijd diep voor schamen: je stem slaat over van je kopstem naar je borststem en vice versa.
Altijd al willen leren jodelen? Hoe dat nou eigenlijk werkt? KarinJana kan het heel ontspannen als de beste, net als Brigitte Kaandorp trouwens. En In Oostenrijk wordt een hele andere techniek gebruikt, toch maar even vast proberen? Of liever een duetje met Brad Pitt? Aanbevolen!


Aanmelden of interesse? Lees meer