Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuwsbrief

U kunt zich via het onderstaande formulier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Inschrijven
Uitschrijven21:16, 21 september 2014
The photographs bonelg to me, James G. Mundie. Only the last photograph was taken at NMHM. The rest come from Museum Vrolik (Amsterdam) and Museum Bleulandinum (Utrecht).Look for my new "Cabinet of Curiosities" website coming soon (www.mundieart.com/cabinet).
door: BAXr4b4dyzXn
Nieuwsbrief PassieProjecten - Verrassende gastdocenten!

image
Het komende najaar wordt PassieProjecten verrast met 4 gasten uit binnen- en buitenland! Een verrassende reeks impulsen staat U te wachten. Gast-musici die ons komen inspireren, en verrassen. Vanuit  Duitsland en Zwitserland komen ze naar 't Haagje: een unieke kans om hen in Driebergen te ontmoeten!

TaKeTiNa specialist Lothar Berger
In eerdere nieuwsbrieven informeerden we u al over de Duitse Lothar Berger, die op vrijdag 9 september samen met Madeleine een TaKeTiNa Kennismakingsdag zal verzorgen. In deze nieuwsbrief stellen we u graag voor aan een drietal andere samenwerkingsprojecten en -partners: KarinJanna Beck en Matthias Gerber uit Zwitserland en Henriëtte Bakker uit Arnhem.

Zwitsers meezingen en jodelen met KarinJana Beck en Matthias Berger in oktober
Zwitserland, waar denkt u dan aan? Aan horloges en Pünktlichkeit? Aan de wijze waarop je een houtkachel stookt? Of denkt u aan nieuwjaar bij de Appenzell- Gesang? Of gewoon aan de prachtige hoge bergen? Ik denk bij Zwitserland aan de prachtige zang CD Ama Luma van KarinJana Beck en Matthias Gerber! Hun liedkeuze en studie CD gebruik ik bij oneindig veel cursussen. KarinJana en Matthias hebben de wereld afgereisd om overal de juiste uitspraak en vertaling en betekenis van elk lied te doorgronden. Hun biografie is op zich al een kunstwerk. Helend zingen, politiek zingen, mensen op de been brengen, zingen in een Mongoolse Jurt, zingen met blinden, zingen met vluchtelingen. Voor KarinJana en Matthias is niets te gek.

En ineens worden we verrast door hun komst naar Nederland! Ze logeren op ’t Haagje ivm hun werk voor vluchtelingen in Zwitserland en werken graag mee aan twee bijzondere avonden. Ik nodig je van harte uit om daarvan mee te genieten. Op zondag 9 oktober organiseren we een meezingavond voor 10 tot 60 deelnemers. Vrijdag 14 oktober gaan we jodelen met KarinJana, voor maximaal 18 deelnemers. Stel je opgave voor deelname niet uit: wij hebben een goede inschatting nodig van de benodigde zaalruimte!

Tinnitus en zingen met Henriette Bakker: barok- en gehoor-specialist
Last van verminderd goed gehoor? Of last van oorsuizen? Hoe moeten we omgaan met oren die naast wat er buiten op hen afkomt ook nog een intern “muziekje” produceren? Henriette Bakker, musicus, weet er alles van. Zij werd specialist op het gebied van Tinnitus Adem Therapie. Geen valse beloftes, maar een beter begrip en oefeningen die helpen er beter mee om te gaan. Zaterdag 10 december: een dag voor iedereen die vrijer wil zingen en minder last wil ervaren van tinnitus of hyperacusis of kampt met overmatige spanning in zijn/haar lichaam.

Tot zings,
Namens team PassieProjecten
Madeleine Ingen Housz
Kennismakingsdag TaKeTiNa
Driebergen, 9 september

Op verzoek van velen komt TaKeTiNa weer terug in ons aanbod. Ritme en tekst vormen de rode draad. Je benen lopen de maat en je handen, die gaan hun eigen ritme klappen. Als de basis is gelegd, gaat je ritme-tekst over in zingen. Je zingt in Call-Response je voorzanger na. Eén lange adem, één lange on-onderbroken stroom, na zo'n bad van zo'n uur, ga je liggen op de grond. Diepe ontspanning komt over je heen.

Aanmelden of interesse? Lees meer
 

Meezingavond Ama Luna
Driebergen, zondag 9 oktober

KarinJana en Matthias zijn in staat hele pleinen in Bern op hun kop te zetten met hun spel. Ze maken daarbij geen gebruik van microfoons, dat vinden ze maar niets. KarinJana heeft alle werelddelen afgereisd op zoek naar muziek uit de eigen bron en speelt geweldig accordeon. Matthias gaat rustig op een hoog balkon staan met een verkeers-pilon aan zijn mond om even om te roepen dat we gaan zingen. Maar ze weten ook veel van de helende krachten van zingen en samen zingen. 
Ook zangers uit de klassieke hoek: laat deze unieke kans niet aan je voorbij gaan!

Aanmelden of interesse? Lees meerJodel-avond KarinJanna Beck
Driebergen, vrijdag 14 oktober

Heb je al eens geprobeerd  te jodelen? Heb je gemerkt dat je er heel vrolijk van wordt? Het leuke van jodelen is, dat je precies dat moet doen, waar we in de ‘gewone’ zangwereld ten onrechte ons altijd diep voor schamen: je stem slaat over van je kopstem naar je borststem en vice versa.
Altijd al willen leren jodelen? Hoe dat nou eigenlijk werkt? KarinJana kan het heel ontspannen als de beste, net als Brigitte Kaandorp trouwens. En In Oostenrijk wordt een hele andere techniek gebruikt, toch maar even vast proberen? Of liever een duetje met Brad Pitt? Aanbevolen!


Aanmelden of interesse? Lees meerTinnitus en zingen
Driebergen, zaterdag 10 december

Last van verminderd goed gehoor? Of last van oorsuizen? Acht op tien tinnitus-patiënten heeft bij oorsuizen ook een gehoorverlies. In sommige gevallen is dit hoorverlies echter zo licht, dat de persoon er geen weet van heeft. De hersenen versterken het geluid in een poging om het hoorverlies te compenseren. Met adem- en gerichte ontspannings-oefeningen kan je leren de Tinnitus in de hand te houden of te beperken. Henriette Bakker, musicus weet er alles van. Zij werd specialist op Tinnitus Adem Therapie. Daar werken we aan op deze dag, en in de middag gaan we samen lichaamsgericht zingen, zodat dit aan sluit bij wat we graag willen: leren leven en leren zingen met gehoorsschade

Je kunt je al opgeven!