Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuws

Nieuwsbrief PassieProjecten - diverse plannen in 2018

10 februari 2018
image image image image image

Het jaar 2018 is alweer ruim een maand onderweg: een nieuw jaar vol beloftes en plannen. In deze nieuwsbrief informeren we jullie graag over een aantal van onze vele projecten in de komende periode:

Mozart en 'gewone' liedjes (15 juli - 22 juli)
We beginnen met de aankondiging van onze bijzondere Zomerweek: “Mozart en 'gewone' liedjes”. Een zomerweek waarin we op het ene moment uit volle borst vrij-uit zingen en vervolgens duiken in de klassieke samenklanken van Mozart. Het is ons vorig jaar erg goed bevallen: je eigen stem leren kennen en staande blijven tegenover alle andere stemmen, zodat de samenklank ons steeds beter de weg wijst. Lees meer hieronder of ga direct naar onze website voor informatie en aanmelddetails.

Masterclass ademhaling (2 maart)
Ademhaling: leer de essentie! In deze workshop worden toonaangevende ademhalingsmethodes behandeld en geoefend, waaronder de ademhalingstechniek van Koen de Jong, Konstantin Buteyko en de DMT ademhaling van de Wim Hof Methode. Wist je dat ongeveer 85 % van de wereldbevolking ademt op de verkeerde manier? Leer hier om meer energie uit je ademhaling te halen: zelfgenezing en lichaamskracht staan centraal.

Twee Duitse Requiems in één jaar! (28 april en 4 mei)
Stelt je eens voor: de première van Brahms' Requiem vond plaats op Goede Vrijdag 10 april 1868. Wij zingen 150 jaar later op Goede Vrijdag de Mattheus Passion en zullen zaterdag 28 april het Deutsches Requiem ten gehore brengen. Wij zoeken nog zangers die willen meezingen! En op 4 mei bij Dodenherdenking staat het tweede Duitse Requiem op de agenda. Dit Requiem van Schütz is geschreven voor de begrafenis van Prins Heinrich II in 1636. Een prachtig werk om bij Dodenherdenking ten gehore te brengen, met koor en eigen solisten. Dit project is inmiddels volgeboekt, maar wees welkom om te luisteren.
De voorbereidingen voor deze twee Requiems zijn in volle gang. Wacht niet langer en meld je aan, zie hieronder en op onze website.

Geef je stem de ruimte (24 mei -1 september)
Bij de stem1-daagsen van PassieProjecten olv Madeleine Ingen Housz zingen we samen
en alleen, vanuit het verlangen om vrij uit te zingen. Iedereen kent wel ergens dat verlangen. Om helemaal vrij uit te gaan met je stem. Zin om te zingen?

Wie goed luistert kan goed zingen
Zaterdag 30 december verscheen een interview met Madeleine Ingen Housz in Trouw. Aan de hand van negen levenslessen vertelt Madeleine over haar leven en haar ervaringen als zangeres, dirigent en docente stemexpressie. Op veler verzoek hier nogmaals de link om op onze website het interview als pdf-document te downloaden.

Tot zings!
Team PassieProjecten