Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuws

Nieuwsbrief PassieProjecten - Bijzondere momenten

1 april 2017
image image image image image

Onlangs kreeg ik een mailtje van iemand die circa drie jaar geleden bij mij een paar zanglessen had genomen. Een heel bijzondere gast op aarde. Je wist eigenlijk niet of er een vrouw of een man binnenkwam. En hij kwam niet alleen overdrachtelijk van ver, maar ook kwam hij na een verre reis vanuit een uithoek in Nederland destijds bij mij op les.

Bij het zingen bleek zijn wens om heel hoog te zingen alles overheersend. Toch zag ik een vrij diepe bas voor me staan. Tja, wat doe je dan als zangdocent? Hoog zingen mag natuurlijk, jodelen mag ook en vooral plezier in je eigen stem staat voorop. Maar je wilt toch eigenlijk ook dat iemand kan beschikken over dat wat hem gegeven is. Want gaat daar niet ook grote vreugde schuil? Het ontplooien van je eigenste stem? Ik kon hem geloof ik niet echt overtuigen van dat lage moois.

Na een poosje namen we afscheid. En nu opeens kreeg ik dat mooie bericht: de zanglessen hadden -nadat het kwartje uiteindelijk gevallen was- zo uitgewerkt dat hij weer zong en nu zelfs in een koor als een lage bas! Het koor is blij met hem, reken maar. Maar niet alleen het koor is blij, hij schrijft me ook dat hij meer levensvreugde teruggevonden heeft. Een meer vervuld leven, zo schrijft hij letterlijk.

Toen kwam de vraag bij mezelf naar boven: ken ik niet ook die bijzondere momenten? Momenten waarop iets met je stem gebeurd is, momenten die zo ingrijpend zijn dat je werkelijk kan spreken van een omslag in je leven. En daarom eindig ik dit bericht graag met een uitnodiging om dat moment bij uzelf op te speuren en daar ons kond van te doen. Het lijkt me geweldig om zulke momenten met elkaar te delen, om zo zichtbaar te maken hoe zingen ons ten diepste raken kan.

Wij kijken uit naar uw reactie (info@passieprojecten.nl of via een andere weg). Wellicht vermeldt u er zelf al bij of dit een persoonlijke ontboezeming is en of deze wel of niet gedeeld mag worden. Wij zullen er in ieder geval zorgvuldig mee omgaan: voor het eventuele verspreiden van uw bijzondere moment(en), nemen wij sowieso eerst nog contact met u op.

Tot zings!
Team PassieProjecten
Madeleine Ingen Housz