Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuws

Nieuwsbrief PassieProjecten - Zingende vluchtelingen?

3 oktober 2016
image image image image image

Wij meezingers, wij zingen omdat het ons goed doet. En hoe simpel is het om te bedenken dat dat voor mensen uit landen met oorlogsellende niet anders is!

Als musicus besef je dat, maar hoe geef je er dan handen en voeten aan? Dat nu is de reden waarom de twee leukste, gekste, inspirerende Zwitsers naar Nederland komen. Matthias Berger, Karin Jana Beck en ik, wij gaan naar de TeachersTraining van Musicians without Borders. We willen ons muzikale steentje bijdragen. Zingen kunnen we wel, maar we gaan graag op cursus om te leren om vluchtelingen middels zingen te steunen en te inspireren. Mensen die vol trauma’s zitten, die in een volstrekt nieuwe wereld gegooid zijn, die hun eigen roots kwijt zijn en die ook onderling natuurlijk allemaal uit totaal verschillende wereld komen.

In Zwitserland werken Matthias en Karin Jana al met vluchtelingenprojecten samen. En ik heb, samen met onze eigen zangers en samen met bewoners, in de noodopvang Zeist diverse keren met ouders en kindjes gezongen. Met muziek mensen een vrolijke avond bezorgen. Dat smaakt naar meer. Daarom hebben we een vraag aan u.

Het doel van PassieProjecten is: mensen op een laagdrempelige manier aan het zingen te krijgen. Vanuit die missie willen we het zingen met vluchtelingen op een gestructureerde manier gaan vormgeven. Maar dat vraagt om assistentie en een plan van aanpak: waar, wanneer, met wie, hoe vaak?

Met het oog op dit soort organisatorische vraagstukken zoeken wij mensen die bereid zijn om mee te denken over de uitwerking van bovengenoemd idee. Wellicht herkent u zich in onderstaande of kent u iemand die op een van deze gebieden te bieden heeft wat wij zoeken:
· contacten in de vluchtelingenwereld, van AZC’s tot COA’s,
· zin om te helpen iets van de grond te tillen,
· een beetje organisatorisch vermogen,
· en: meezingen mag altijd!

Graag een mailtje naar info@passieprojecten.nl als u bereid bent hierover mee te denken.

En bent u wellicht geïnspireerd om deze inspirerende leuke muzikanten uit Zwitserland mee te maken? Geef u nog snel op voor:

  • zondagavond 9 oktober meezingavond met Karin Jana Beck en/of
  • vrijdag 14 oktober Jodelen met Karin Jana.
Zie de links hier onderaan!

Tot zings!
Namens Team PassieProjecten
Madeleine Ingen Housz