Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Nieuws

Nieuwsbrief PassieProjecten - TaKeTiNa - ritme leeft! (9 september e.v.)

22 augustus 2016
image image image image image

Goed nieuws voor mensen die iets met ritme willen doen of die meer geaard willen zijn!

Kennismakingsdag TaKeTiNa 9 september
Op verzoek van velen komt TaKeTiNa weer terug in ons aanbod. Lees meer over TaKeTiNa en de samenwerking tussen gastdocent Lothar Berger en Madeleine in deze nieuwsbrief. Maar vooral: kom kennismaken op 9 september!

Ritme voor de lol? Ritme in je lijf? Ritme voor je leven?
Ritme brengt evenwicht en stabiliteit in het leven. Sterker nog: zonder ritme geen leven: alle leven wordt er door gedragen. Hartslag, seizoenen, dag nacht, deinen op de golven, lopen... Ritmes die door elkaar weven en ons dragen. Soms ben je van slag: dan moet je je draai weer vinden. Met ritme!

TaKeTiNa: een levend spel met ritme
TaKeTiNa is ontwikkeld om te ontspannen in de complexiteit van het leven, om te genieten van het moment. Spelen in plaats van spanning. Lachen om je vergissing, eruit raken en er weer in komen, vertrouwen krijgen in je zelf. Jij bepaalt het tempo, jij bepaalt hoe veel je aankunt. Niemand anders.

TaKeTiNa brengt je in beweging, soms zit je er in, soms vlieg je er weer uit.
Op diverser verzoek komt TaKeTiNa weer terug in ons aanbod. Ritme en tekst vormen de rode draad, je benen lopen de maat en je handen, die gaan hun eigen ritme klappen. Als de basis is gelegd, gaat je ritme-tekst over in zingen. Je zingt in Call-Response je voorzanger na. Eén lange adem, één lange on-onderbroken stroom. Na zo'n bad van ongeveer een uur, ga je liggen op de grond. Diepe ontspanning komt over je heen.

TaKeTiNa: Madeleine in samenwerking met top-docent Lothar Berger
Na diverse keren gevraagd te zijn wanneer er weer een TaKeTiNa-cursus komt, nam ik de stap om Lothar Berger te vragen, die dat nu eenmaal veel beter kan dan ik. En hoera, hij komt! Eerst voor een kennismakingsdag op 9 september en daarna in het verband met de nieuwe jaartraining, waarbinnen een TaKeTiNa-reeks mogelijk is.

Lees meer op onze website en meld je aan. Wil je meer weten over TaKeTiNa? Neem contact met ons op!

Tot zings,
Team PassieProjecten