Passie Projecten - Zin in Zingen
facebook youtube divider zoeken agenda winkelmandje

Niguns, Jiddische liederen & stemexpressie 8 & 9 nov 2019

8 november- 9 november 2019 Let op de datum ! dit project is voorbij!

Waar woorden tekort schieten, daar begint de Nigun, Het Jiddische lied van de ziel dat zich uitdrukt en zich oefent en laaft aan de melodie. De melodie die de ziel opent en doet opleven.

Niguns en stem-expressie willen precies hetzelfde: je zo verbinden met wat je tot uitdrukking wilt brengen, dat je blij wordt met elke emotie die het licht mag zien, tot in verstilling of tot in extase.

Zomaar even een weekeind duiken in een andere cultuur, ondergaan hoe die liederen met het leven verbonden zijn. Ze ontlenen daaraan hun zeggingskracht. Ze zijn bij uitstek mensenwerk van de ene generatie naar de andere.
Je stem hoeft niet mooi of talentvol of geoefend te zijn.
Wees die Chassied, en beleef de vreugde en verdieping die dat brengt in jezelf.

Praktisch:

  • Luistermateriaal staat 1 week voor elk weekeind tot je beschikking dmv een link
  • Geen huiswerkplicht: Het staat je vrij, je al of niet voor te bereiden.
  • We helpen je op jouw verzoek met vinden van Bed en Breakfast.

Lees hier meer over Madeleine's visie op stemexpressie en stembevrijding.


Soort: thema-weekeind Niguns en stem-expressie
Periode: 8 - 9 nov 2019
Tijden: 11.00-21.00/ 10.00- 17.00 ca 10-18 deeln.
Bijzonderheden: weekeind vrij en za
Prijs: zie bestellen / korting kleine beurs mogelijk (aanbetaling mogelijk)
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Locatie: Aan 't Haagje
't Haagje 1
3971MZ Driebergen

Dagindeling: vrijdag/zaterdag 8 en 9 nov
vrij 11-21u Ieder draagt iets bij aan lunch (potluck) Warme maaltijd wordt geserveerd (inbegrepen)
zat 10-17u Ieder draagt iets bij aan lunch


Indien het bedrag niet op te brengen is, zoeken we samen naar een passende oplossing. Je inschrijving is geldig bij een aanbetaling 100,-
  • Toelichting op het tarief:
    De prijs die dit kost is reëel. Maar in deze tijd is ook reëel dat sommigen dit niet kunnen betalen. Kijk daarom naar je zelf-inschatting. Als je besluit mee te willen doen en minder kunt betalen, is dat ok! Overleg het even per email. Meld je dan aan op deze website en vermeld svp bij de OPMERKINGEN, welk bedrag je gaat betalen op basis van zelf-inschatting. Maar min.: 150
  • Betaling in termijnen is mogelijk:
  • lunch wordt door deelnemers met elkaar bijeen gebracht. Beetje hulp bij afruimen en stoelen is wenselijk voor wie daaraan kan bijdragen.
  • Koffie thee, fruit en iets lekkers en warme maaltijd op vrijdagavond is in de prijs inbegrepen.


Vooraf een kennismakingsgesprek met Madeleine is desgewenst mogelijk:
bel 06-40865583 Janny Cornelisse voor een afspraak.
docent: Madeleine Ingenhousz
organisatie: Janny Cornelisse
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.10:26, 14 november 2019
Na een paar weken geleden ondergedompeld te zijn geweest door de tragiek van het Joodse Volk door een bezoek aan Krakau en Auschwitz, kwam ik bij Madeleine terecht voor de 2-daagse Nigun zingen. Mijn verlangen was een keer , zonder bladmuziek en zonder studeren vanuit mijn hart/ziel te zingen. Het heeft me veel meer gegeven dan ik gedacht had, de directe verbinding met de ziel, het samen met andere mensen te zijn met datzelfde verlangen. En wezenlijke groei te zien bij anderen en bij mezelf. Zo krachtig als ik me voelde ....dat wil ik heel graag vasthouden.....en dat kan....als ik de melodieën oproep. Dank Madeleine en de anderen voor de openheid. Ineke Schouten
door: Ineke Schouten
17:02, 13 november 2019
Niguns zingen met Madeleine is hartverwarmend. Het zingen gaat over contact hebben met je ziel en dát naar buiten brengen. Madeleine is daarbij creatief aanmoedigend en geeft steeds zelf het voorbeeld. Een vrouw met nesjomme. Liesbeth
door: Liesbeth zilverberg

Beter in mijn vel.
Beste Madeleine,
Al een langere tijd was ik ontevreden over mijn stem. Ik vond mijn stem niet volwassen klinken.
Vaak voelde ik mij ongemakkelijk bij mijn eigen geluid.
Mijn stem belemmerde me tijdens mijn werk als projectmanager. Niet altijd werd ik gehoord of voor vol aangezien. Vanaf de eerste afspraak voelde ik me bij jou op mijn gemak. We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt.
Na elke sessie ging ik blij en vol energie weer naar huis.
Mijn stem heeft inmiddels meer zijn eigen kleur gekregen.Tevens merk ik dat hij een groter bereik heeft gekregen.
Echter door het werk wat we samen gedaan hebben is zeker niet alleen mijn stem veranderd. Als mens zit ik veel beter in mijn vel en sta ik steviger in het leven.
Je hebt me geholpen bij mijn kracht te komen en dat weerklinkt in mijn stem. Hierdoor merk ik dat ik op mijn werk maar ook prive gehoord word.
Heel veel dank voor je hulp.
Miranda

Er werd iets nieuws geboren
Lieve Madeleine,

Ik wil je nogmaals voor deze geniale workshop bedanken. (....) Je hebt mij zo`n sterke stem ontlokt dat ik elke keer bijna niet kan geloven dat ik dat zelf ben. Dat terwijl er in het begin bijna geen toon meer uitkwam.(...) Het was een bevalling met lachen, huilen en zweten. Je hebt me aan het einde nog vastgehouden tot dat ik weer stevig op mijn benen stond. Vandaag besefte ik pas echt, met hoeveel geduld en liefde je me daar hebt opgehaald.

Wat ik heb gemerkt is dat een van jouw sterke kanten is, dat je de mensen daar ophaalt waar hij of zij net is. Ik heb me opgehaald gevoeld. Dat is een van de belangrijkste dingen die leraren, therapeuten en alle anderen zouden moeten kunnen. Maar ja, hoeveel kunnen dat nou echt?

Ook een half jaar later zeg ik het je nog een keer: bedankt, bedankt, bedankt!

Er werd iets nieuw geboren op dat moment. Twee dagen later wist ik wat er geboren was, tenminste voor een tijdje: moed.
Lieve groet, Heike

Deur open....
Er is ergens een deur voor me opengegaan, ik snap het niet, maar het is wel zo.
Tijdens het zingen ervaar ik nu een vrijheid als nooit tevoren. Er open voor staan en dan gebeurde dit. Ongelofelijk, maar waar. Ik wist dat er iets moest zijn, en het is me aangereikt, waardoor ik me nu bevrijd voel, me verbonden weten met de aarde, zingen van onderaf......en een versmelting met mijn eigen ziel. Het is zoals het is.....Heerlijk!!
Margriet
Energie en stroomversnelling
Dat stem en zang zo direct in verbinding staan met je bekken, was voor mij een leerzame ervaring!
Annette

De( jarenlange) zoektocht naar mezelf is in een stroomversnelling gekomen.
Jos

De aandacht voor het contact met je rug zorgt ervoor dat de ervaring die je opdoet met het zingen zich verdiept. Het biedt letterlijk steun in mijn rug, moed om mezelf te laten horen... en dat geeft nieuwe energie! Ellen

Doordat we tijdens de opleiding ook hard, lelijk en `rauw` mogen zingen, werd ik bevrijd van de druk om altijd maar mooi te zingen... en het bijzondere is dat mijn stem zich daardoor verdiept en daardoor uiteindelijk veel meer en mooier gaat klinken.
Johanna

Een intensief en spannend traject, maar zo waardevol en grensverleggend. Ik zet stappen die ik niet eerder heb durven zetten.