Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

Zomerzangweek kleine Mozart en 'gewone' liedjes 2018

15 juli-22 juli 2018

ZEVEN dagen zang en zomer op de Weyst. Vrij-uit en klassiek in combi
Naast eenvoudige cometogethersongs, gaan we aan de slag met een klassiek stuk, met klein concert tot slot. Ons klassieke stuk wordt Spatzen Messe W.A. Mozart.
De vroegboekkorting loopt af op 21 april


We leven en werken die week in (ex-)klooster de Weyst bij Gemert, Noord Brabant.
We zingen dagelijks in de grote kerk van het klooster en aan het eind van de week zingen we voor de vrijwilligers en andere bezoekers. We hebben 2 professionele dirigenten/zang/piano als leiding


ZIngen, dat merkwaardige samenraapsel van je zelf vergeten èn jezelf vinden!
We willen zo graag vrij-uit zingen. We willen graag onze eigen stem kunnen vasthouden. Maar lukt dat ook ? Te vaak denken we : Het Moet mooi, moet zuiver? Moet, moet. En dat zit ons vaak in de weg.
In deze week éérst vrij-uit en dan MAG er vaak veel meer dan je denkt.
Deze week geeft ruimte naast plezier ook je stem verder te ontwikkelen, voor jezelf en in contact met je medezangers. We werken met 2 ervaren koordirigenten! Zo kunnen we ook stemrepetities hebben voor het klassieke werk.
we willen werken aan SpatzenMesse in C KV220 van Mozart, waarin ook ruimschoots mogelijkheden zijn voor mensen die korte solo's willen ( proberen te) zingen!!
Even de mozart mis beluisteren? klik hier
En:
en Arvo Pärt wellicht onder voorbehoud
Er is studie materiaal per stem via Youtube gemakkelijk voor handen! Ook als je het vooral van je oren en niet van de bladmuziek moet hebben!
zie voorbereiding

Verblijf : biologische vegetarische maaltijden uit eigen moestuin zelf gebakken brood.
Over 1-persoonskamers: de eerste 18 aanmelders hebben automatisch een eenpersoonskamer. Na 18 aanmeldingen is overleg hierover noodzakellijk en is de 1persoonskamer niet automatisch.

Aanbetaling : €330 tot 21 april, daarna €370
Vroegboekkorting tot 21 april 2018 € 40,- Deze heeft uitsluitend betrekking op het cursusgeld, niet op verblijfskosten.
Verblijfskosten: € 495 gelieve de verblijfskosten te voldoen in april-mei op
NL13 INGB 000 1383 200 aan
Gemeenschap de Weyst

Mocht u onverhoopt niet geplaatst kunnen worden bv door een overschrijding van het max aantal deelnemers, dan krijgt u daarvan zo snel mogelijk bericht.

Annuleringsregeling
Bij annuleren vóór15 mei 2018 is € 100,- verschuldigd.
Bij annuleren tussen 15 mei en 15 juni wordt € 330,- euro in rekening gebracht.
Ná 15 juni is restitutie niet meer mogelijk.
Downloads


Soort: zangweek
Periode: 15 juli - 22 juli 2018
Tijden: aankomst zo 11.00u/vertrek zo. 12.00u
Bijzonderheden: deeln aantal min 12 max 30
Prijs: €370 + €495 VROEGBOEKKORTING €40 ZIE ONDER (aanbetaling mogelijk)
Leiding: Madeleine Ingenhousz en Jenny Voncken
Locatie: De Weyst Gemeenschap (voormalig klooster)
Pater Petrusstraat 21
5423SV Handel

Dagindeling:

± 08.30 ontbijt
9.00 - 9.30 helpen in tuin keuken huishouden
9.45 –11.00u zingen in de kerkl van het ex-klooster
11.00- 12.00 vrij uit zingen ( kerk of andere grote zaal)
12.30u lunch
14.30–16.00u zingen in de kerk en/of grote zaal
16.00-17.00 ruimte voor individueel werk ahv eigen vraag
18.30 u avond maaltijd
± avonden: wisselend al naar gelang onze wensen.Waar kies je voor om aan deze week mee te doen?
Zingen olv Madeleine in kleiner verband betekent: je eigen grenzen verleggen, zachtjes uitgedaagd worden en zie daar, of je nu veel of weinig bagage meenam: je hebt aan het eind van de week je eigen grenzen verlegd. En een hoop bezwaren bezworen

Oefenmateriaal
zondag 27 mei 17.30-21.00 voorbereidingsavond in Driebergen Haagje 1

De koorpartituur kan je zelf downloaden. voor wie dat problematisch is kunnen wij het uitprinten en uitdelen op de voorbereidingsavond op zondag 27 mei 17.30-21.00. Kan je niet bij de voorbereidingsavond.
We slaan het CREDO over!! Dan houden we tijd over voor 'gewone' liedjes!

SpatzenMesse Mozart:
YOU-Tube-studie hulp:

complete uitvoering: https://youtu.be/G721wOP6NQE

Sopr. partij: https://youtu.be/wt-0Ev2fSgk
Alt: https://youtu.be/4Ewl4YVyeQI
Tenor: https://youtu.be/4Ewl4YVyeQI
Bas partij: https://youtu.be/OYJ-gLh0OSU

alternatief: zie : http://www.impresario.ch/choral/moz220.htm
http://www.impresario.ch/choral/show_komposition.php?id=114


http://www.cyberbass.com/Major_Works/Mozart_W_A/mozart_KV220_missa_brevis_c.htm

Onderaan de algemene informatie pagina kun je de muziek downloaden desgewenst.

Carus app, voor op smartphone of tablet: ga naar de app store en download de Carus Music App. Kies éérst je stem met het pijltje rechtsboven in je scherm!! Zoek daarna met behulp van het menuutje linksboven de , selecteer en reken af . Ook afspeelbaar in langzamer tempo; handig!

·


Madeleine Ingenhousz, zang en stemwerk
Jenny Voncken, pianiste koordirgente zangeres
Sid Bachrach, inspirator en initiator van de WeystHieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.15:07, 8 september 2017
Twee dagen na afloop van de zangweek zingen alle liederen en de mis van Haydn nog door me heen, alsof ik in een andere dimensie ben. Ik heb super genoten, van het zingen, de uitgebreide warming ups, de mis van Haydn en de sfeer in de groep. Voor mij op veel niveaus en dimensies onvergetelijk en echt een aanrader. door: Liesbeth Boerwinkel Het was en bijzondere ervaring om een hele week alleen maar met stemexpressie bezig te zijn Het waren volle dagen waarbij de Misa Brevis van Haydn en wereld liederen geoefend werden en uitgevoerd voor het publiek in het klooster Een hele waardevolle ervaring om dit met een groep mensen te doen die elkaar niet kenden en waarbij er tijdens de week een samen zijn gevoel ontstond door het zingen Echt een aanrader ! door: Emilie Dalmulder Een heerlijke week zingen, ritme en weer opladen en geïnspireerd worden. Mooi om te zien én ervaren hoe kundig en vrij Madeleine de week leidde. De individuele les was geweldig. Sinds tijden niet meer zo open en lekker gezongen. De hemelpoorten gingen weer open en de engelen zongen met mij! En een geweldig team met koks en Marleen erbij. Veel dank. Henriëtte Middelkoop. Een feest om alle dagen met elkaar te zingen, steeds vrijer te zingen, op elkaar afgestemd te raken....Madeleine verstaat de kunst om ieder te inspireren, deskundig en uitbundig. Marleen \'s organisatietalent bracht de nodige rust. Een heerlijke vakantieweek! door: Emmy Toonen. Heerlijk gezongen, alle ruimte voor mijn eigen geluid! Boeiend om klank, zang en ritme te leren via het horen en het nadoen. En telkens weer opnieuw proberen. Dat ga ik vaker toepassen! Aanbevolen! door: Els Bremer. Madeleine pakte mij bij de hand en sprong met mij in het diepe. Uit eigen beweging kwam ik weer boven drijven, zingend vanuit het diepste van mijn ziel. Ik durf mijn stem te laten klinken. José Pauw
door: Maddy
09:59, 30 augustus 2017
30 augustus 2017 Met plezier kijk ik terug op de zangweek in augustus 2017. Het was voor mij een geweldige ervaring om een hele week met zingen bezig te zijn. Madeleine bleek in staat om het ongekende in mij naar boven te halen. Ik merkte het ook op de laatste koorrepeties. de hoge D en E waar ik voor de zangweek 'bang' voor was, kwamen als vanzelf. Ook dankzij de ondersteuning van Eva liep de week gesmeerd. Een aanrader voor iedereen die meer over zichzelf en zijn of haar stem te weten wil komen in een ontspannen sfeer. Marjan Dolsma
door: Marjan Dolsma

Bestellen
15 jul -22 jul '18
Informatie over tarief
image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image