Passie Projecten - Zin in Zingen
linkedin facebook twitter divider nieuwsbrief divider zoeken agenda winkelmandje

Jaartraining stemexpressie 2017/18

19 januari- 3 november 2018

Zin in zingen? Ja gewoon: heb je zin om te zingen? Of zelfs een diep verlangen? Valt dat in de praktijk tegen, omdat je vals zingt of denkt dat dat zo is, of durf je niet echt uit te zingen? Of word je hees? Of was je al hees? In dat geval: er botst iets van binnen tussen verlangen en op de rem staan.

Wil je vitaliteit en zelfvertrouwen en speelsheid terugwinnen? De Jaartraining Stemexpressie geeft je volop de kans het experiment met jezelf aan te gaan. Het geeft dikwijls een diepgaande en verfrissende impuls aan jezelf én aan het zingen. Daarover gaat de Jaartraining Stemexpressie.
Een nieuwe verfrissende kennismaking met jezelf!1 vrij/zat per seizoen

 • Zang, ritme, gezamenlijk, en ahv eigen vragen individueel werk in de groep.
 • Luistermateriaal met blad muziek staat tot je beschikking voor elk volgend weekeinde Dmv Dropbox
 • Elke keer is er voor de vaste deelnemer in de middag gelegenheid om aan een eigen vraag te werken. Vaak betrek ik de groep daarbij, en is dat zeer ondersteunend voor de betrokkenen. Vaste dag indeling: ritme, zang lunch individueel werk, zingen. Start op vrijdagochtend, Slot op zat middag rond 17.00.
 • Geen huiswerkplicht: Met dat materiaal staat het je geheel vrij, naar eigen inzicht je al of niet voor te bereiden.
 • Voor ca 6 deelnemers is tegen kleine vergoeding slapen op ’t Haagje mogelijk.
 • In de weekeinden in januari en mei komt Lothar Berger uit Keulen over als gastdocent voor Taketina, bestellen hiervoor kan: zie bij Weken & Workshops: Taketina 4 ochtenden
Bv. je wilt meer van je laten horen / je staat op een kruispunt in je bestaan / je bent al het praten-over beu. Maar je wilt je innerlijk verder ontplooien / je bent aan iets nieuws toe, geen idee wat / je voelt dat je klassieke zangles wel leuk is, maar niet de vernieuwing brengt waar je honger naar hebt / je zit te veel in je hoofd en het lukt niet om dat met je hoofd te bestrijden / je wilt je depressie anders benaderen / je wilt vrijer worden in optreden en spreken in publiek / ademproblemen / hees worden op het foute moment/monotoon overkomen.

Lees hier meer over Madeleine's visie op stemexpressie en stembevrijding.

Downloads


Soort: Jaartraining stemexpressie
Periode: start 19 jan-3 nov 2018
Tijden: 9.30-21.30/ 9.30- 17.00
Bijzonderheden: Kerngroep ca 10.
Prijs: €1095 (aanbetaling €295) (aanbetaling mogelijk)
Leiding: Madeleine Ingen Housz
Locatie: Aan 't Haagje
't Haagje 1
3971MZ Driebergen

Data trainingsdagen: 2017-2018

vrij/zat 19-20 jan 2018 in de ochtend met Lothar Berger - Taketina
vrij 20 april zonder rtime workshop
vrij/zat 25-26 mei 2018 in de ochtend met Lothar Berger - Taketina
vrij/zat 14-15 sep zonder rtime workshop, andere dag indeling
vrij/zat 2-3 nov zonder rtime workshop, andere dag indeling
N.B de vrijdagen in de weekeinden is incl. de avond tot 21.30u - (op 16 maart tot 16.00u)

Vrijdag: ( inloop v.a. 9.15)
9.30 –12.00u ritme voeten handen stem
12.30u lunch
13.45 zingen en/of stemwerk
15.15 thee
15.30-17.00 workshop met ruimte voor individueel werk ahv eigen vraag
17.30u warme maaltijd
19.00 -21.30 avond programma zingen/stemwerk

Zaterdag

9.30 –12.00u ritme voeten handen stem
12.30u lunch
13.45 zingen / stemwerk
15.15 thee
15.30-16.30 workshop met ruimte voor individueel werk ahv eigen vraag
16.30 gezamenlijk zingen
17.00 naar huis
Vooraf een kennismakingsgesprek met Madeleine is desgewenst mogelijk:
bel 06-40865583 Janny Cornelisse voor een afspraak.


Prijs: €1095,- Indien het bedrag niet op te brengen is, zoeken we samen naar een passende oplossing. Je inschrijving is geldig bij een aanbetaling van €295,-
 • Toelichting op het tarief:
  De prijs die dit kost is reëel. Maar in deze tijd is ook reëel dat sommigen dit niet kunnen betalen. Kijk daarom naar je zelf-inschatting. Als je besluit mee te willen doen en minder kunt betalen, is dat ok! Overleg het even per email. Meldt je dan aan op deze website en vermeld dat svp bij de OPMERKINGEN, welk bedrag je gaat betalen op basis van zelf-inschatting. Maar het minimum blijft staan op €750
 • Betaling in termijnen is mogelijk: 1e betaling van €295,- bij inschrijving, - 2e betaling vóór 19 januari, - laatste termijn vóór 25 mei 2018.
 • lunch wordt door deelnemers met elkaar bijeen gebracht. Beetje hulp bij afruimen en stoelen is wenselijk voor wie daaraan kan bijdragen.
 • de warme maaltijd op vrijdagavond is in de prijs inbegrepen.


docent: Madeleine Ingenhousz
Ritme-docent TaKeTiNa : Lothar Berger
organisatie: Janny Cornelisse
Hieronder kunt u algemene reacties plaatsen. Voor vragen of opmerkingen graag contact met ons opnemen.10:32, 6 juni 2017
Een bijzondere groep. Ik heb geleerd dat ik om te zingen mijn mond moet open doen. Dat geldt ook in het dagelijks leven. De warme feedback van de groep hielp mij om er echt in te geloven dat mijn stem ok is en dat ik krachtig overkom. Dat bewustzijn verhoogt weer mijn plezier in zingen.
door: joost
10:31, 6 juni 2017
Een bijzondere groep. Ik heb geleerd dat ik om te zingen mijn mond moet open doen. Dat geldt ook in het dagelijks leven. De warme feedback van de groep hielp mij om er echt in te geloven dat mijn stem ok is en dat ik krachtig overkom. Dat bewustzijn verhoogt weer mijn plezier in zingen.
door: joost

Beter in mijn vel.
Beste Madeleine,
Al een langere tijd was ik ontevreden over mijn stem. Ik vond mijn stem niet volwassen klinken.
Vaak voelde ik mij ongemakkelijk bij mijn eigen geluid.
Mijn stem belemmerde me tijdens mijn werk als projectmanager. Niet altijd werd ik gehoord of voor vol aangezien. Vanaf de eerste afspraak voelde ik me bij jou op mijn gemak. We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt.
Na elke sessie ging ik blij en vol energie weer naar huis.
Mijn stem heeft inmiddels meer zijn eigen kleur gekregen.Tevens merk ik dat hij een groter bereik heeft gekregen.
Echter door het werk wat we samen gedaan hebben is zeker niet alleen mijn stem veranderd. Als mens zit ik veel beter in mijn vel en sta ik steviger in het leven.
Je hebt me geholpen bij mijn kracht te komen en dat weerklinkt in mijn stem. Hierdoor merk ik dat ik op mijn werk maar ook prive gehoord word.
Heel veel dank voor je hulp.
Miranda

Er werd iets nieuws geboren
Lieve Madeleine,

Ik wil je nogmaals voor deze geniale workshop bedanken. (....) Je hebt mij zo`n sterke stem ontlokt dat ik elke keer bijna niet kan geloven dat ik dat zelf ben. Dat terwijl er in het begin bijna geen toon meer uitkwam.(...) Het was een bevalling met lachen, huilen en zweten. Je hebt me aan het einde nog vastgehouden tot dat ik weer stevig op mijn benen stond. Vandaag besefte ik pas echt, met hoeveel geduld en liefde je me daar hebt opgehaald.

Wat ik heb gemerkt is dat een van jouw sterke kanten is, dat je de mensen daar ophaalt waar hij of zij net is. Ik heb me opgehaald gevoeld. Dat is een van de belangrijkste dingen die leraren, therapeuten en alle anderen zouden moeten kunnen. Maar ja, hoeveel kunnen dat nou echt?

Ook een half jaar later zeg ik het je nog een keer: bedankt, bedankt, bedankt!

Er werd iets nieuw geboren op dat moment. Twee dagen later wist ik wat er geboren was, tenminste voor een tijdje: moed.
Lieve groet, Heike

Deur open....
Er is ergens een deur voor me opengegaan, ik snap het niet, maar het is wel zo.
Tijdens het zingen ervaar ik nu een vrijheid als nooit tevoren. Er open voor staan en dan gebeurde dit. Ongelofelijk, maar waar. Ik wist dat er iets moest zijn, en het is me aangereikt, waardoor ik me nu bevrijd voel, me verbonden weten met de aarde, zingen van onderaf......en een versmelting met mijn eigen ziel. Het is zoals het is.....Heerlijk!!
Margriet
Energie en stroomversnelling
Dat stem en zang zo direct in verbinding staan met je bekken, was voor mij een leerzame ervaring!
Annette

De( jarenlange) zoektocht naar mezelf is in een stroomversnelling gekomen.
Jos

De aandacht voor het contact met je rug zorgt ervoor dat de ervaring die je opdoet met het zingen zich verdiept. Het biedt letterlijk steun in mijn rug, moed om mezelf te laten horen... en dat geeft nieuwe energie! Ellen

Doordat we tijdens de opleiding ook hard, lelijk en `rauw` mogen zingen, werd ik bevrijd van de druk om altijd maar mooi te zingen... en het bijzondere is dat mijn stem zich daardoor verdiept en daardoor uiteindelijk veel meer en mooier gaat klinken.
Johanna

Een intensief en spannend traject, maar zo waardevol en grensverleggend. Ik zet stappen die ik niet eerder heb durven zetten.
Bestellen
19 jan - 3 nov '18
Informatie over tarief
image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image